Tapahtumat

loka
26
ma
Vantaan Poikateatterin harjoitukset @ Kulttuuritehdas Vernissa
loka 26 @ 16:30 – 20:00
Vantaan Poikateatterin harjoitukset @ Kulttuuritehdas Vernissa | Vantaa | Finland

Tule mukaan Vantaan Poikateatteriin!
Vantaan poikateatteri etsii riveihinsä noin 16-29 vuotiaita tekijöitä. Vantaan poikateatteriin liittyminen on maksutonta eikä toiminta vaadi osallistujiltaan aiempaa teatterikokemusta. Ryhmä tekee prosessin aikana näytelmän siten, että jokainen pääsee vaikuttamaan lopputulokseen. Ryhmän vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Joonas Veijanen.

Vantaan poikateatteri kokoontuu maanantaisin klo 16.30 Kulttuuritehdas Vernissassa 5.10. alkaen.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan!
vantaanpoikateatteri@gmail.com

Mitä on poikateatteritoiminta?
Poikateatteritoiminta on vuonna 2008 Mikkelissä alkanutta sukupuolisensitiivistä teatteritoimintaa, jossa nuorille miehille mahdollistuu paikka kohtaamiseen, luovuuteen ja tutkimiseen. Ryhmän toiminta perustuu ehdottomaan luottamukseen. Poikateatteri murtaa sukupuolitapaisuuksiin liittyviä ennakkoluuloja ja tarjoaa paikan kokeilla “epämiehekkäinä” pidettyjä asioita kuten tunneilmaisua, hellyyttä ja tanssia. Ryhmän toiminnassa nuorten kanssa tehdään teatteri-, kehollisuus- ja luottamusharjoitteita, joiden kautta jokainen osallistuja saa turvallisessa ympäristössä olla oma itsensä. Mikkelin poikateatteri ja sen toiminta on palkittu lukuisilla palkinnoilla, joista merkittävimmät ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön Lapsenpäivän palkinto (2012) sekä Opetus- ja Kulttuuriministerin Suomi-palkinto (2016). Mikkelin poikateatteri on valmistanut 12 näytelmää yhdentoista toimintavuotensa aikana ja toimintaan on osallistunut noin sata nuorta. Toiminta Mikkelissä jatkuu yhä.

Vantaalla toimintaa käynnistää Vantaan kaupungin Nuorisopalvelut.

Taidevärkkäämö @ Kulttuuritehdas Vernissa
loka 26 @ 17:00 – 20:00
Taidevärkkäämö @ Kulttuuritehdas Vernissa | Vantaa | Finland

Oletko kiinnostunut taiteilusta ja/tai värkkäämisestä? Jos vastauksesi kumpaankaan kyllä, niin hyviä uutisia! Kulttuuritehdas Vernissassa järjestetään joka maanantai harrastustyöpaja 16-29-vuotiaille.

Taidevärkkäämö on avoin, rento tila taiteen tekemiselle ja kokemiselle. Taidevärkkäämöön voi tulla löytämään uusia tekniikoita, luomaan yhteisiä taideteoksia tai vaikkapa maalaamaan. Ohjattua toimintaa ja ideoita tekemiseen on tarjolla, mutta myös omia projekteja saa tehdä. Tärkeintä on yhdessäolo ja luova, paineeton tekeminen.

Taidevärkkäämön ohjaajana toimii Essi Nieminen.

Taidevärkkäämöön osallistuminen on maksutonta eikä vaadi sitoutumista, mutta toivomme, että ilmoitatte etukäteen osallistumisesta Vernissan yhteyshenkilölle Tuomas Närvälle:
040 186 7362 tai tuomas.narva@vantaa.fi.

———————————————

TAIDEVÄRKKÄÄMÖN SYKSYN 2020 OHJELMA

7.9. KIRJANSIDONTAA

Tehdään itse omia värikkäitä luonnoskirjoja.

14.9. SARJAKUVAKOKEILUJA

Tehdään erilaisia hauskoja sarjakuvatehtäviä yksin ja yhdessä. Ei paineita – kaikki osaavat piirtää!

21.9. TEHDÄÄN ITSE LIITUJA

Tule valmistamaan itse kuivapastelliliituja! Itse tehdyt liidut ovat erittäin laadukkaita ja ihania. Valmiiseen liituun tarvitaan vain kaksi ainesosaa, joista toinen on erittäin yllättävä…

28.9. VEISTOKSIA TAIKINASTA

Muotoillaan ja taiteillaan taikataikinasta. Taikataikina on miellyttävä muovailtava massa, jonka valmistukseen tarvitaan vain vettä, suolaa, vehnäjauhoja ja öljyä. Taikinasta valmistetut esineet voidaan myös maalata, kun ne ovat kuivuneet.

5.10. TAIDEGRAFIIKKAA PASTAKONEELLA

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa taide syntyy painamalla kuva laatasta paperiin. Tavallisesti laatta on puuta, muovia tai kuparia, ja painamiseen käytetään suurta prässiä. Pieniä grafiikan vedoksia on kuitenkin mahdollista tehdä myös kotikonstein – prässinä voi nimittäin käyttää pastakonetta!

12.10. TAIDEGRAFIIKKAA PASTAKONEELLA

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa taide syntyy painamalla kuva laatasta paperiin. Tavallisesti laatta on puuta, muovia tai kuparia, ja painamiseen käytetään suurta prässiä. Pieniä grafiikan vedoksia on kuitenkin mahdollista tehdä myös kotikonstein – prässinä voi nimittäin käyttää pastakonetta!

19.10. KOKEELLINEN MONOTYPIA

Monotypia on taidegrafiikan muoto, jossa jokainen ”vedos” on ainutlaatuinen. Haluttu kuva maalataan pinnalle ja painetaan siitä paperiin.

26.10. POSTITETTUA TAIDETTA

Tehdään taideteoksia ja postitetaan ne lopuksi jollekin läheiselle – vaikkapa isovanhemmille.

2.11. KAHDEN AISTIN MAALAUS

Sekoitellaan akryylimaaleihin sellaisia materiaaleja, jotka muuttavat sen rakennetta. Miltä vaikkapa maisemamaalaus tai abstrakti omakuva voisi tuntua?

9.11. PIIRUSTUSPELEJÄ

Pelataan erilaisia piirustuspelejä, ravistellaan omaa tapaamme tarttua kynään. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi piirtäminen silmät kiinni, jatkosarjakuva tai rikkinäinen puhelin piirtäen.

16.11. PIIRTOHEITINTAIDETTA

Käytetään piirtoheitintä hyödyksi! Suurennetaan oma piirros kaksikymmenkertaiseksi, otetaan video itsestämme piirrosten kanssa tai tutkitaan miltä läpikuultava maalaus näyttää seinälle heijastettuna. Kokeillaan ja katsotaan mitä kaikkea hienoa piirtoheittimen avulla voi luoda.

23.11. PAPERIMASSAVEISTOKSET

Valmistetaan paperimassaa ja tehdään veistoksia. Paperimassasta on helppo valmistaa myös esimerkiksi kuppeja tai koruja. Kun teokset ovat kuivuneet, ne voi maalata.

30.11. PAPERIMASSAVEISTOKSET

Valmistetaan paperimassaa ja tehdään veistoksia. Paperimassasta on helppo valmistaa myös esimerkiksi kuppeja tai koruja. Kun teokset ovat kuivuneet, ne voi maalata.

7.12. FANITUOTTEITA VIHANNESPAINANNALLA

Ketä/mitä ihailet? Kaiverra se kasvikseen! Kaiverra ja leikkaa idolisi nimi porkkanaan tai kasvot perunaan! Käytetään vihanneksia leimasimina, joiden avulla tehdään erilaisia fanituotteita fanittamillemme henkilöille tai asioille. Tuo mukanasi esim. kangaskassi tai paita, jos haluat painaa itsellesi oman päälle puettavan fanituotteen! Tarjolla on myös kierrätyskankaita.

14.12. YHDEN ILLAN TAIDENÄYTTELY

Kuratoidaan ja rakennetaan taidenäyttely syksyn aikana syntyneistä taideteoksista. Ideoidaan näyttely yhdessä, ja nostetaan maljat syksyn kunniaksi pikkujoulutunnelmissa! Viimeinen kerta.

HUOM! Tarjolla on aina myös muita materiaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissä taiteiluun. Taidevärkkäämöön olet tervetullut myös omien taideprojektiesi kanssa. Paikalla on ohjaaja, joka auttaa ja keskustelee mielellään.

Tervetuloa artsuilemaan!

loka
27
ti
Naattiorkesteri: Voihan naatti!
loka 27 @ 09:00 – 09:45
Naattiorkesteri: Voihan naatti!

Naattiorkesteri laulaa, loruilee, liioittelee ja lentää jopa avaruuteen asti!
Syksyllä 2019 perustetun kahdeksanpäisen lastenmusiikkiyhtyeen musiikkimatkalla soivat muun muassa basso, kitara, haitari sekä monenlaiset perkussiot ja puhaltimet.

Pippuri pappuri paatti,
kikkuri kakkuri kaatti,
tik tak tuk – hei,
aikamoinen naatti!

Sopii kaikenikäisille, kesto noin 45 min

Liput 6 € lippuvaraukset (vain ryhmille) sekä ennakkomyynti osoitteessa kulttuuriliput.vantaa.fi.

Tuuli Björkman: Huilu, perkussiot, laulu
Eerika Grof: Laulu, perkussiot
Joppe Haahti: Basso, laulu
Elina Hautamäki: Huilu, perkussiot, laulu
Veera Isotalo: Perkussiot, laulu
Severi Laakso: Kitara, viulu, ukulele, laulu
Karoliina Rantalainen: Saksofoni, perkussiot, laulu
Sanni Tuomi: Harmonikka, kantele, laulu

loka
28
ke
Animaatiotyöpaja uusille 10-13-vuotiaille harrastajille! @ Animaatiostudio
loka 28 @ 17:00 – 18:30
Animaatiotyöpaja uusille 10-13-vuotiaille harrastajille! @ Animaatiostudio | Vantaa | Finland

Animaatioasemalla alkaa nukkeanimaatiotyöpaja uusille harrastajille!

Työpajassa rakennamme oman animaationuken ja kuvaamme ryhmissä omia stopmotion -elokuvia. Tutustumme kuvakerrontaan, animointiin, leikkaamiseen ja elokuvan äänitöihin omien teosten kautta. Työpaja on maksuton ja se on suunnattu 10-13- vuotiaille.
Työpaja kokoontuu viikottain keskiviikkoisin alkaen 2.9. klo 17.00-18.30

Ryhmään otetaan kahdeksan uutta harrastajaa.

Ryhmä kokoontuu aina joulukuulle 16.12 asti.
Ilmoittautumiset ja yhteydenotot: tuomas.heimala@vantaa.fi, 050 314 6388.

Myös Animaatiopajan toiminnassa aikaisemmin mukana olleiden harrastajien työpajat jatkuvat!
Keskiviikon työpajan harrastajien ryhmä klo 14.30-16.30, 19.8. alkaen.
Torstain harrastajien työpaja klo 15.00-19.00, 20.8. alkaen.

Kaikki työpajat ovat maksuttomia!

Korona-tilanteesta johtuen pidämme ryhmäkoot pieninä ja tarvittaessa jaamme työskentelyn kahteen tilaan. Ryhmillä on puolen tunnin vaihtoväli joka takaa turvallisen siirtymisen ryhmien välillä. Ethän tule sairaana Vernissaan.

loka
30
pe
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali
loka 30 @ 19:00 – 21:30
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali | Vantaa | Finland

Tikkurilan Teatterin syyskauden avaa Agatha Christien ikisuosikki Eikä yksikään pelastunut. Kulttisuosioon nousseiden H. P. Lovecraft -näytelmien ohjaaja Aarne Linden tarttuu nyt klassikkotrilleriin.

Christien luoma maailma Hercule Poiroteineen ja neiti Marpleineen on ollut tärkeä vaikuttaja Lindenille, ja hän haluaakin ohjauksellaan osoittaa kunnioitusta kuuluisalle dekkarikirjailijalle. Tiivistunnelmaisen esityksen rooleissa nähdään komea rivi Tikkurilan Teatterin pitkän linjan harrastajanäyttelijöitä.

Kymmenen ihmistä saapuu eristyneelle Sotilassaarelle. Leppoisa hämmennys isäntäväen poissaolosta katkeaa, kun ääni levyltä syyttää paikalla olijoita sekaantumisesta julmiin kuolemantapauksiin. Selviää, ettei kukaan oikeastaan tunne kutsut lähettäneitä herra ja rouva Owenia. Mysteerin ainekset ovat kasassa, kun yksi vieraista tukehtuu kuoliaaksi kesken illallisen ja loru seinälle ripustetussa taulussa alkaa “Kävi kymmenen pientä sotilaspoikaa yhdessä pöytähän, vaan yksi ruokaan tukehtui, on jäljellä yhdeksän – “.

Christien nerokkaassa tarinassa suljettu paikka, tiivistyvä tunnelma ja yhä vääjäämättömämmältä näyttävä tuho saavat henkilöt reagoimaan eri tavoin. Kun epäily, syyllisyys ja pakokauhu nostavat päätään, näyttäytyy ihmisyys koko kirjossaan.
Ensi-ilta perjantaina 16. lokakuuta klo 19.00

Muut esitykset: su 18.10. klo 15 / ke 21.10. klo 13 ja 19 / pe 30.10. klo 19 / la 31.10. klo 15 / su 1.11. klo 15 / ke 11.11. klo 13 ja 19 / la 14.11. klo 19 (huom: muusta esityskaudesta poiketen lauantaiesitys klo 19.00!) / su 15.11. klo 15 / la 28.11. klo 15 / su 29.11. klo 15 /

***

Kirjoittanut Agatha Christie
Suomennos Aino Piirola
Ohjaus: Aarne Linden
Apulaisohjaaja: Krista Alanko
Puvustus: Aila Pelkonen
Lavastussuunnittelu: Timo Matinvesi
Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren
Valokuvat: Leena Tiuri (Julistekuva: George Becker / pexels.com)
Tuotantokoordinaattori: Aino Järvi-Eskola
Lehdistötiedote: Päivi Salminen
Rooleissa: Henri Harberg, Jenni Jokinen, Hilkka Karvinen, Kalle Kivimaa, Roosa Luhta, Susanna Melander, Charlie Nevander, Telma Nuottimäki, Iiro Ristola, Mikko Rokka, Markus Ukkola
Kesto: n. 2h 30 min (sis. väliajan)
Esityspaikka: Vernissasali, Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36, Vantaa
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 20€ / 16€
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 22€ / 18€
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (1h ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)

loka
31
la
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali
loka 31 @ 15:00 – 17:30
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali | Vantaa | Finland

Tikkurilan Teatterin syyskauden avaa Agatha Christien ikisuosikki Eikä yksikään pelastunut. Kulttisuosioon nousseiden H. P. Lovecraft -näytelmien ohjaaja Aarne Linden tarttuu nyt klassikkotrilleriin.

Christien luoma maailma Hercule Poiroteineen ja neiti Marpleineen on ollut tärkeä vaikuttaja Lindenille, ja hän haluaakin ohjauksellaan osoittaa kunnioitusta kuuluisalle dekkarikirjailijalle. Tiivistunnelmaisen esityksen rooleissa nähdään komea rivi Tikkurilan Teatterin pitkän linjan harrastajanäyttelijöitä.

Kymmenen ihmistä saapuu eristyneelle Sotilassaarelle. Leppoisa hämmennys isäntäväen poissaolosta katkeaa, kun ääni levyltä syyttää paikalla olijoita sekaantumisesta julmiin kuolemantapauksiin. Selviää, ettei kukaan oikeastaan tunne kutsut lähettäneitä herra ja rouva Owenia. Mysteerin ainekset ovat kasassa, kun yksi vieraista tukehtuu kuoliaaksi kesken illallisen ja loru seinälle ripustetussa taulussa alkaa “Kävi kymmenen pientä sotilaspoikaa yhdessä pöytähän, vaan yksi ruokaan tukehtui, on jäljellä yhdeksän – “.

Christien nerokkaassa tarinassa suljettu paikka, tiivistyvä tunnelma ja yhä vääjäämättömämmältä näyttävä tuho saavat henkilöt reagoimaan eri tavoin. Kun epäily, syyllisyys ja pakokauhu nostavat päätään, näyttäytyy ihmisyys koko kirjossaan.
Ensi-ilta perjantaina 16. lokakuuta klo 19.00

Muut esitykset: su 18.10. klo 15 / ke 21.10. klo 13 ja 19 / pe 30.10. klo 19 / la 31.10. klo 15 / su 1.11. klo 15 / ke 11.11. klo 13 ja 19 / la 14.11. klo 19 (huom: muusta esityskaudesta poiketen lauantaiesitys klo 19.00!) / su 15.11. klo 15 / la 28.11. klo 15 / su 29.11. klo 15 /

***

Kirjoittanut Agatha Christie
Suomennos Aino Piirola
Ohjaus: Aarne Linden
Apulaisohjaaja: Krista Alanko
Puvustus: Aila Pelkonen
Lavastussuunnittelu: Timo Matinvesi
Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren
Valokuvat: Leena Tiuri (Julistekuva: George Becker / pexels.com)
Tuotantokoordinaattori: Aino Järvi-Eskola
Lehdistötiedote: Päivi Salminen
Rooleissa: Henri Harberg, Jenni Jokinen, Hilkka Karvinen, Kalle Kivimaa, Roosa Luhta, Susanna Melander, Charlie Nevander, Telma Nuottimäki, Iiro Ristola, Mikko Rokka, Markus Ukkola
Kesto: n. 2h 30 min (sis. väliajan)
Esityspaikka: Vernissasali, Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36, Vantaa
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 20€ / 16€
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 22€ / 18€
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (1h ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)

marras
1
su
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali
marras 1 @ 15:00 – 17:30
Tikkurilan Teatteri: Eikä Yksikään Pelastunut @ Vernissasali | Vantaa | Finland

Tikkurilan Teatterin syyskauden avaa Agatha Christien ikisuosikki Eikä yksikään pelastunut. Kulttisuosioon nousseiden H. P. Lovecraft -näytelmien ohjaaja Aarne Linden tarttuu nyt klassikkotrilleriin.

Christien luoma maailma Hercule Poiroteineen ja neiti Marpleineen on ollut tärkeä vaikuttaja Lindenille, ja hän haluaakin ohjauksellaan osoittaa kunnioitusta kuuluisalle dekkarikirjailijalle. Tiivistunnelmaisen esityksen rooleissa nähdään komea rivi Tikkurilan Teatterin pitkän linjan harrastajanäyttelijöitä.

Kymmenen ihmistä saapuu eristyneelle Sotilassaarelle. Leppoisa hämmennys isäntäväen poissaolosta katkeaa, kun ääni levyltä syyttää paikalla olijoita sekaantumisesta julmiin kuolemantapauksiin. Selviää, ettei kukaan oikeastaan tunne kutsut lähettäneitä herra ja rouva Owenia. Mysteerin ainekset ovat kasassa, kun yksi vieraista tukehtuu kuoliaaksi kesken illallisen ja loru seinälle ripustetussa taulussa alkaa “Kävi kymmenen pientä sotilaspoikaa yhdessä pöytähän, vaan yksi ruokaan tukehtui, on jäljellä yhdeksän – “.

Christien nerokkaassa tarinassa suljettu paikka, tiivistyvä tunnelma ja yhä vääjäämättömämmältä näyttävä tuho saavat henkilöt reagoimaan eri tavoin. Kun epäily, syyllisyys ja pakokauhu nostavat päätään, näyttäytyy ihmisyys koko kirjossaan.
Ensi-ilta perjantaina 16. lokakuuta klo 19.00

Muut esitykset: su 18.10. klo 15 / ke 21.10. klo 13 ja 19 / pe 30.10. klo 19 / la 31.10. klo 15 / su 1.11. klo 15 / ke 11.11. klo 13 ja 19 / la 14.11. klo 19 (huom: muusta esityskaudesta poiketen lauantaiesitys klo 19.00!) / su 15.11. klo 15 / la 28.11. klo 15 / su 29.11. klo 15 /

***

Kirjoittanut Agatha Christie
Suomennos Aino Piirola
Ohjaus: Aarne Linden
Apulaisohjaaja: Krista Alanko
Puvustus: Aila Pelkonen
Lavastussuunnittelu: Timo Matinvesi
Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren
Valokuvat: Leena Tiuri (Julistekuva: George Becker / pexels.com)
Tuotantokoordinaattori: Aino Järvi-Eskola
Lehdistötiedote: Päivi Salminen
Rooleissa: Henri Harberg, Jenni Jokinen, Hilkka Karvinen, Kalle Kivimaa, Roosa Luhta, Susanna Melander, Charlie Nevander, Telma Nuottimäki, Iiro Ristola, Mikko Rokka, Markus Ukkola
Kesto: n. 2h 30 min (sis. väliajan)
Esityspaikka: Vernissasali, Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36, Vantaa
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 20€ / 16€
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 22€ / 18€
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (1h ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)

marras
2
ma
Vantaan Poikateatterin harjoitukset @ Kulttuuritehdas Vernissa
marras 2 @ 16:30 – 20:00
Vantaan Poikateatterin harjoitukset @ Kulttuuritehdas Vernissa | Vantaa | Finland

Tule mukaan Vantaan Poikateatteriin!
Vantaan poikateatteri etsii riveihinsä noin 16-29 vuotiaita tekijöitä. Vantaan poikateatteriin liittyminen on maksutonta eikä toiminta vaadi osallistujiltaan aiempaa teatterikokemusta. Ryhmä tekee prosessin aikana näytelmän siten, että jokainen pääsee vaikuttamaan lopputulokseen. Ryhmän vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Joonas Veijanen.

Vantaan poikateatteri kokoontuu maanantaisin klo 16.30 Kulttuuritehdas Vernissassa 5.10. alkaen.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan!
vantaanpoikateatteri@gmail.com

Mitä on poikateatteritoiminta?
Poikateatteritoiminta on vuonna 2008 Mikkelissä alkanutta sukupuolisensitiivistä teatteritoimintaa, jossa nuorille miehille mahdollistuu paikka kohtaamiseen, luovuuteen ja tutkimiseen. Ryhmän toiminta perustuu ehdottomaan luottamukseen. Poikateatteri murtaa sukupuolitapaisuuksiin liittyviä ennakkoluuloja ja tarjoaa paikan kokeilla “epämiehekkäinä” pidettyjä asioita kuten tunneilmaisua, hellyyttä ja tanssia. Ryhmän toiminnassa nuorten kanssa tehdään teatteri-, kehollisuus- ja luottamusharjoitteita, joiden kautta jokainen osallistuja saa turvallisessa ympäristössä olla oma itsensä. Mikkelin poikateatteri ja sen toiminta on palkittu lukuisilla palkinnoilla, joista merkittävimmät ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön Lapsenpäivän palkinto (2012) sekä Opetus- ja Kulttuuriministerin Suomi-palkinto (2016). Mikkelin poikateatteri on valmistanut 12 näytelmää yhdentoista toimintavuotensa aikana ja toimintaan on osallistunut noin sata nuorta. Toiminta Mikkelissä jatkuu yhä.

Vantaalla toimintaa käynnistää Vantaan kaupungin Nuorisopalvelut.

Taidevärkkäämö @ Kulttuuritehdas Vernissa
marras 2 @ 17:00 – 20:00
Taidevärkkäämö @ Kulttuuritehdas Vernissa | Vantaa | Finland

Oletko kiinnostunut taiteilusta ja/tai värkkäämisestä? Jos vastauksesi kumpaankaan kyllä, niin hyviä uutisia! Kulttuuritehdas Vernissassa järjestetään joka maanantai harrastustyöpaja 16-29-vuotiaille.

Taidevärkkäämö on avoin, rento tila taiteen tekemiselle ja kokemiselle. Taidevärkkäämöön voi tulla löytämään uusia tekniikoita, luomaan yhteisiä taideteoksia tai vaikkapa maalaamaan. Ohjattua toimintaa ja ideoita tekemiseen on tarjolla, mutta myös omia projekteja saa tehdä. Tärkeintä on yhdessäolo ja luova, paineeton tekeminen.

Taidevärkkäämön ohjaajana toimii Essi Nieminen.

Taidevärkkäämöön osallistuminen on maksutonta eikä vaadi sitoutumista, mutta toivomme, että ilmoitatte etukäteen osallistumisesta Vernissan yhteyshenkilölle Tuomas Närvälle:
040 186 7362 tai tuomas.narva@vantaa.fi.

———————————————

TAIDEVÄRKKÄÄMÖN SYKSYN 2020 OHJELMA

7.9. KIRJANSIDONTAA

Tehdään itse omia värikkäitä luonnoskirjoja.

14.9. SARJAKUVAKOKEILUJA

Tehdään erilaisia hauskoja sarjakuvatehtäviä yksin ja yhdessä. Ei paineita – kaikki osaavat piirtää!

21.9. TEHDÄÄN ITSE LIITUJA

Tule valmistamaan itse kuivapastelliliituja! Itse tehdyt liidut ovat erittäin laadukkaita ja ihania. Valmiiseen liituun tarvitaan vain kaksi ainesosaa, joista toinen on erittäin yllättävä…

28.9. VEISTOKSIA TAIKINASTA

Muotoillaan ja taiteillaan taikataikinasta. Taikataikina on miellyttävä muovailtava massa, jonka valmistukseen tarvitaan vain vettä, suolaa, vehnäjauhoja ja öljyä. Taikinasta valmistetut esineet voidaan myös maalata, kun ne ovat kuivuneet.

5.10. TAIDEGRAFIIKKAA PASTAKONEELLA

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa taide syntyy painamalla kuva laatasta paperiin. Tavallisesti laatta on puuta, muovia tai kuparia, ja painamiseen käytetään suurta prässiä. Pieniä grafiikan vedoksia on kuitenkin mahdollista tehdä myös kotikonstein – prässinä voi nimittäin käyttää pastakonetta!

12.10. TAIDEGRAFIIKKAA PASTAKONEELLA

Taidegrafiikka on kuvataiteen laji, jossa taide syntyy painamalla kuva laatasta paperiin. Tavallisesti laatta on puuta, muovia tai kuparia, ja painamiseen käytetään suurta prässiä. Pieniä grafiikan vedoksia on kuitenkin mahdollista tehdä myös kotikonstein – prässinä voi nimittäin käyttää pastakonetta!

19.10. KOKEELLINEN MONOTYPIA

Monotypia on taidegrafiikan muoto, jossa jokainen ”vedos” on ainutlaatuinen. Haluttu kuva maalataan pinnalle ja painetaan siitä paperiin.

26.10. POSTITETTUA TAIDETTA

Tehdään taideteoksia ja postitetaan ne lopuksi jollekin läheiselle – vaikkapa isovanhemmille.

2.11. KAHDEN AISTIN MAALAUS

Sekoitellaan akryylimaaleihin sellaisia materiaaleja, jotka muuttavat sen rakennetta. Miltä vaikkapa maisemamaalaus tai abstrakti omakuva voisi tuntua?

9.11. PIIRUSTUSPELEJÄ

Pelataan erilaisia piirustuspelejä, ravistellaan omaa tapaamme tarttua kynään. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi piirtäminen silmät kiinni, jatkosarjakuva tai rikkinäinen puhelin piirtäen.

16.11. PIIRTOHEITINTAIDETTA

Käytetään piirtoheitintä hyödyksi! Suurennetaan oma piirros kaksikymmenkertaiseksi, otetaan video itsestämme piirrosten kanssa tai tutkitaan miltä läpikuultava maalaus näyttää seinälle heijastettuna. Kokeillaan ja katsotaan mitä kaikkea hienoa piirtoheittimen avulla voi luoda.

23.11. PAPERIMASSAVEISTOKSET

Valmistetaan paperimassaa ja tehdään veistoksia. Paperimassasta on helppo valmistaa myös esimerkiksi kuppeja tai koruja. Kun teokset ovat kuivuneet, ne voi maalata.

30.11. PAPERIMASSAVEISTOKSET

Valmistetaan paperimassaa ja tehdään veistoksia. Paperimassasta on helppo valmistaa myös esimerkiksi kuppeja tai koruja. Kun teokset ovat kuivuneet, ne voi maalata.

7.12. FANITUOTTEITA VIHANNESPAINANNALLA

Ketä/mitä ihailet? Kaiverra se kasvikseen! Kaiverra ja leikkaa idolisi nimi porkkanaan tai kasvot perunaan! Käytetään vihanneksia leimasimina, joiden avulla tehdään erilaisia fanituotteita fanittamillemme henkilöille tai asioille. Tuo mukanasi esim. kangaskassi tai paita, jos haluat painaa itsellesi oman päälle puettavan fanituotteen! Tarjolla on myös kierrätyskankaita.

14.12. YHDEN ILLAN TAIDENÄYTTELY

Kuratoidaan ja rakennetaan taidenäyttely syksyn aikana syntyneistä taideteoksista. Ideoidaan näyttely yhdessä, ja nostetaan maljat syksyn kunniaksi pikkujoulutunnelmissa! Viimeinen kerta.

HUOM! Tarjolla on aina myös muita materiaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissä taiteiluun. Taidevärkkäämöön olet tervetullut myös omien taideprojektiesi kanssa. Paikalla on ohjaaja, joka auttaa ja keskustelee mielellään.

Tervetuloa artsuilemaan!

marras
3
ti
Svenska Veckan: ”Att segla är nödvändigt” Benny Törnroos, Lasse Mårtensson @ Vernissasali
marras 3 @ 17:30 – 19:15
Svenska Veckan: ”Att segla är nödvändigt” Benny Törnroos, Lasse Mårtensson @ Vernissasali | Vantaa | Finland

En musikafton med Benny Törnroos och musik av Lasse Mårtensson

(längd ca 75 min, utan paus)
Biljetter 4 €. Biljettreservationer: kulttuuriliput.vantaa.fi

”Segla, blott att segla är nödvändigt. Livet är en enda lång seglats som går upp och ner i vågor, möter storm och solens lågor, även lugnet efter varje strapats.”

Välkommen till en musikalisk kavalkad som bjuder på Mårtenssons mest älskade sånger och melodier. Allt från kända tv-temamelodier till klingande skärgårdsvalser och schlagernummer. Medverkande Benny Törnroos och Henrik Wikström vid pianot.

**** OBS! I all vår verksamhet har vi observerat de säkerhetsanvisningar som berör coronavirusepidemin. I våra evenemang följer vi kontinuerligt de rekommendationer som Vanda stad och staten beslutat om.