Hiphopin elementit kyläilivät vantaalaisissa kouluissa

Kulttuurisen nuorisotyön Art Space Vantaa –hanke vei tänä syksynä taidetyöpajoja Koivukylän, Lehtikuusen ja Hämeenkylän kouluille. Oppilaat pääsivät kokeilemaan hiphop-kulttuurin neljää elementtiä; graffitia, hiphop-tanssia, DJ-työskentelyä ja rap-lyriikan kirjoittamista alan ammattilaisten johdolla. Työpajoihin osallistui yhteensä noin 700 nuorta.

Hiphop-tanssityöpaja Koivukylän koululla.

Art Space Vantaa kokeilee ja kehittää etsivän kulttuurisen nuorisotyön mallia Vantaalla. Projektin myötä halutaan tavoittaa uusia nuoria taiteenharrastajia ja tukea nuoria löytämään oma juttunsa. Etsivä kulttuurinen nuorisotyö on kehittyvä käsite ja toimintamalli, joka nojaa olemassa oleviin kulttuurisen ja etsivän nuorisotyön periaatteisiin, kokeiluihin ja hankkeisiin. Etsivän kulttuurityön avulla edistetään kulttuuripalvelujen saavutettavuutta ottamalla huomioon käyttäjien tarpeet ja kiinnostuksen kohteet sekä viemällä palveluita sinne, missä palvelun käyttäjät ovat. Työskentelyn lähtökohtana on matalan kynnyksen taidetoiminta ja taidekasvatus, joka voi kannustaa laajaan ja pitkäkestoiseen harrastamiseen. Etsivän kulttuurisen nuorisotyön avulla kartoitetaan kulttuuripalvelujen tarpeita ja saavutettavuutta, selvitetään ja luodaan yhteistoimintaa ja koordinointia eri toimijoiden kesken.

Art Space –hanketta tehdään hiphop-kulttuurin kärjellä yhteistyössä SADE ry:n kanssa. Hanke käynnistyi vuoden 2021 alussa ja ensimmäisen vuoden päätavoitteena on ollut rakentaa erilaisia taidetoiminnan konsepteja, joiden avulla mahdollisimman moni nuori pääsisi kokeilemaan hiphop-kulttuurin taidemuotoja. Vuoden aikana on järjestetty 49 taidetyöpajaa kouluissa, 12 välituntijamia ja 6 koko syksyn kestävää hiphop-harrastusta nuorisotiloilla. Taidetyöpajat ovat olleen monin tavoin onnistuneita ja kouluilta on saatu runsaasti hyvää palautetta. Työpajojen ammattilaisohjaajat ovat avainasemassa laadukkaan, inspiroivan ja asiantuntevan toiminnan toteutumisessa!

Kouluilla järjestettäviä työpajoja oli ohjaamassa alan ammattilaiset Hende (graffiti), Juho (DJ), Iina (rap), Augusto (hiphop-tanssi) Sanna (DJ) ja Nina (graffiti).

Ei kommentteja

Postaa kommentti