ART SPACE -TOIMINTA

Art Space -hankkeen päätyttyä keväällä 2023, olemme jatkaneet Art Space -toimintaa yhteistyössä SADE – Street Art Essentials ry.:n kanssa. Syksyn 2023 aikana toteutamme välituntijameja vantaalaisilla kouluilla Art Space -toiminnan puitteissa.

 

Välituntijamien avulla tutustutamme nuoria ja lapsia katutanssi- ja hip hop kulttuuriin ja tanssimaan, liikkumaan  ja pitämään hauskaa yhdessä.

ART SPACE -HANKKEEN ESITTELY JA BLOGI

Art Space -hankkeen tarkoituksena on lisätä nuorten mahdollisuuksia taideharrastuksiin. Art Space kokeilee ja kehittää etsivän kulttuurisen nuorisotyön mallia. Projektin myötä halutaan tavoittaa uusia nuoria taiteenharrastajia ja tukea nuoria löytämään oma juttunsa.

 

Taideharrastuksilla on monissa tutkimuksissa todettu olevan kokonaisvaltaisia hyvinvointivaikutuksia nuorten elämään. Hankkeen työpajat ja tapahtumat toteutetaan asuinalueilla, joissa tarve taideharrastuksille on suurin.  Art Space -hanketta tehdään hiphop-kulttuurin kärjellä. Hankkeen yhteistyökumppanina ja hiphop -kulttuurin asiantuntijana on SADE – Street Art Essentials ry.

 

Hankkeen blogista voi seurata hankkeen etenemistä!

Kulttuurisen nuorisotyön Art Space Vantaa –hanke vei tänä syksynä taidetyöpajoja Koivukylän, Lehtikuusen ja Hämeenkylän kouluille. Oppilaat pääsivät kokeilemaan hiphop-kulttuurin neljää elementtiä; graffitia, hiphop-tanssia, DJ-työskentelyä ja rap-lyriikan kirjoittamista alan ammattilaisten johdolla. Työpajoihin osallistui yhteensä noin 700 nuorta. Hiphop-tanssityöpaja Koivukylän koululla. Art Space Vantaa kokeilee ja kehittää etsivän kulttuurisen...

Lasten ja nuorten taiteen harrastuksella on tutkitusti monia hyvinvointivaikutuksia. Vantaan nuorisopalveluissa halutaan, että taideharrastukset ovat nuorille mahdollisia kaikkialla Vantaalla - kouluissa, asuinalueilla ja nuorisotiloissa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi nuorisotyö tekee yhteistyötä monien järjestöjen kanssa.Yksi yhteistyökumppaneista on SADE – Street Art Dance Essentials ry, joka on katutanssiin...